Vizitează secțiunea Shop - Produse disponibile imediat pentru a alege o bijuterie cu livrare în 24-48 de ore.

Blog

Ghidul tipilor în căutare de inele de logodnă

(timp de citire: 4-5 minute)
Ești în căutarea unui inel de logodnă? În primul rând: Felicitări! Suntem convinși că ești super entuziasmat!
Fie că te gândești la tot felul de scenarii elaborate, fie că îți dorești o cerere simplă și simpatică, inelul joacă un rol important și îți dorești să faci cea mai potrivită alegere. Aici te putem ajuta noi.
Am scris un mic ghid pentru tine iar dacă ai mai multe întrebări sau dacă vrei să începem o colaborare, te invităm să ne contactezi.
Iată ce te sfătuim noi să iei în calcul:

1. BUGETUL

Noi credem că valoarea unui inel de logodnă nu stă în preț ci în simbolul pe care îl reprezintă, în conceptul care a stat la baza creației sale și care rezonează cu povestea voastră. Dar probabil că ști deja asta și de aceea ești la noi pe site 🙂

Este firesc și benefic însă să iei în calcul de la început bugetul pe care dorești să îl aloci acestei achiziții, în acest fel o să îți poți face repede o idee în legătură cu tipul de inel pentru care vei opta: design, material, ce piatră etc., iar nouă ne va fi mai ușor să te ajutăm cu recomandări.

2. CE VARIANTĂ DE AUR?

Materialul tradițional pentru inelul de logodnă este aurul deoarece rezistă bine în timp, nu oxidează și nu se deformează ușor. Tu trebuie să te decizi cu privire la culoare:

  • alb
  • roz
  • galben

și la puritate:

  • aur de 14K
  • aur de 18K.

Fii atent la ce bijuterii poartă viitoarea ta logodnică și îți va fi mai ușor să alegi culoarea aurului.
Dacă poartă argint de exemplu, o opțiune pentru inelul de logodnă este aurul alb.
Aici găsești un articol cu mai multe informații legate de caracteristicile aurului în funcție de puritate și de culoare.

3. CE PIATRĂ?

Clasicul inel de logodnă este cel cu diamant, însă de la popularizarea lui în anii 1940, prin campania de marketing a casei de bijuterii ”De Beers” și până azi, societatea și aspirațiile cuplurilor s-au schimbat.
Acum câteva zeci de ani era o cutumă socială ca inelul de logodnă să prezinte un diamant cât mai mare. Astăzi însă ne bucurăm de o relaxare a acestor ”reguli”.
Așa că noi te încurajăm să alegi ceea ce crezi că i se potrivește ei și completează armonios povestea voastră: inel cu diamant, cu o altă piatră sau, de ce nu?, un inel fară piatră care să integreze un anume simbol al vostru.

Dacă îți dorești un inel cu piatră trebuie să ții cont de un aspect important: piatra trebuie să fie din categoria celor cu rezistență mare la șocuri mecanice.
De exemplu, oricât de frumos este smaraldul (piatră prețioasă verde), se încadrează în categoria pietrelor care se sparg ușor, nu l-am recomanda pentru un inel de logodnă. Safirul (piatră prețioasă albastră) în schimb este ideal, aproape la fel de dur ca diamantul.
În funcție de modelul de inel pe care ți-l dorești, noi te vom consilia în legătură cu alegerea pietrei.
Te gândești la un inel cu diamant? ți-am pregătit aici un ghid cu informațiile esențiale despre alegerea diamantelor.

3. CUSTOM sau MODEL PREDEFINIT?

Dacă ești o fire romantică și creativă poate că îți dorești un inel cu totul special, creat de la zero pentru viitoarea ta logodnică. Nouă ne plac mult proiectele îndrăznețe și suntem pregătiți să te asistăm. Am creat chiar și un chestionar care să te ajute și să ne ajute să înțelegem mai bine ce fel de inel îți dorești, îl găsești aici.
Iar aici am pregătit un articol cu pașii pentru realizarea unei bijuterii custom.


4. CUM AFLI MĂRIMEA LA DEGET FĂRĂ SĂ SE PRINDĂ?

Să-i afli mărimea fără ca ea să știe nu e imposibil!
Poți măsura un inel de-al ei. Însă este foarte important să alegi un inel pe care îl poartă pe degetul pe care urmează să poarte și inelul de logodnă! De obicei pe inelarul de la mâna stângă, alături de verighetă (nu e o regulă însă multe doamne preferă această variantă).
Aici găsești o listă completă cu metodele propuse de noi pentru a-i află măsura într-un mod subtil.

5. CUM ESTE STILUL EI DE VIAȚĂ?

Dacă are o viață activă, face sport, merge mult pe jos sau cu bicicleta atunci ar trebui să iei în considerare un inel comod, minimalist, cu o piatră cât mai rezistentă la șocuri mecanice.
Dacă este creativă și nonconformistă atunci poți opta pentru un model de inel fantezist care să îi reflecte cât mai bine personalitatea.

Mai ai și alte întrebări legate de inelul de logodnă? Îți răspundem cu plăcere: hello@contemporia.ro sau 0746 175 826.

Share with

Start typing and press Enter to search

Coșul de cumpărături

Nu ai niciun produs în coș.

preloader