Vizitează secțiunea Shop - Produse disponibile imediat pentru a alege o bijuterie cu livrare în 24-48 de ore.

Blog

Making of: inelul Mirelei

Imi place sa lucrez bijuterii personalizate, e provocator! 

Acum doua veri am avut ocazia minunata de a vizita Scotia, mai exact Edinburg si un pic din imprejurimi.  Totul mi-a parut familiar si prietenos, arhaic si demn, vesel si verde.

Revenind acum la bijuterie – in Edinburg am vazut foarte multe bijuterii cu malachit iar Mirela, prietena mea cu care am fost in calatorie, si-a dorit foarte mult un inel cu aceasta piatra insa nu a gasit nici unul pe masura, ea avand degetele foarte subtiri.

Malachitul este o piatra semipretioasa cu un desen sinuos in nuante intense de verde.

Nu a fost o coincidenta faptul ca am vazut multe bijuterii cu malachit, in Scotia aceasta piatra se gaseste din abundenta si mi se pare firesc ca o tara atat de verde la suprafata, cu pasuni, paduri si dealuri la tot pasul, sa fie verde si in subteran!  Malachitul s-a folosit mult in perioada victoriana in creatia de bijuterie.

La aproape un an dupa,  pentru ca i-a ramas gandul la Scotia si la malachit, m-a rugat sa ii fac un inel.

Ideea era sa se vada cat mai bine desenul ondulat al malachitului iar culoarea verde sa iasa in evidenta. Am optat pentru un malachit cabochon cu un desen foarte vizibil (cabochon – piatra este taiata in forme regulate, slefuita dar nefatetata rezultand o suprafata convexa, lucioasa; taietura este specifica pietrelor opace).

Pentru a-l evidentia i-am pus „o coroana” din argint texturata imprumutata dar reinterpretata, de la colectia “Echilibru”.

Am taiat, sudat, slefuit si finisat inelul, l-am impahetat si m-am bucurat foarte mult ca intradevar Mirelei i-a placut!

Share with

Start typing and press Enter to search

Coșul de cumpărături

Nu ai niciun produs în coș.

preloader