“Ce este de fapt bijuteria contemporana?”
Colectia a fost creata pentru expozitia „This is not a jewelry”, organizata de Assamblage scoala de bijuterie contemporana in iunie, 2014.
Expozita si-a dorit sa il faca pe vizitaor sa se intrebe “Ce este de fapt bijuteria? ce este bijuteria contemporana? Cat este arta cat este functiune ?”
“This is not a jewelry” -” Aceasta nu este o bijuterie” pleaca de la celebra pictura a lui Rene Magritte “Ceci n’est pas une pipe” prin care acesta si-a dorit sa-l faca pe privitor sa isi puna intrebarea “Ce este realitatea?”.
Tema a fost provocatoare, amuzanta si ne-a aruncat si pe noi intr-un vartej de idei din care a iesit colectia conceptuala “Cele 7 pacate capitale”.
Fiecare piesa sugereaza un pacat iar cel ce alege sa poarte o astfel de bijuterie si-l asuma intr-un mod elegant.
Partea cea mai frumoasa a fost ca vizitatorii au fost entuziasmati, au cumparat piese si intradevar si-au asumat pacatul!
Acestea sunt cele 7 pacate – bijuterii:
Avaritia – „1/2 inel”, jumatatea aflata la vedere e stralucitoare, cealalta jumatate din palma e doar o sfoara care tine inelul pe deget. Trebuie doar sa fi atent sa nu se vada…
Mandria – „Inelul cu inel”, dorinta de a etala bijuteriile scumpre, valoarea lor fiind tradusa strict prin valoarea materialului din care face parte.
Invidia – inelul cu o suprafata convexa, neregulata care il deformeaza pe cel care se reflecta, il poti indrepta spre cel pe care il invidiezi pentru a-l urati.
Lenea – „inelul perna”, poti oricand sa iti lasi capul in palma si sa adormi.
Lacomia – inelul cu multe pietre, atat de multe incat nu mai poti sa ti degetele apropiate.
Furia – “inelul cenzura” daca vrei sa lovesti pe cineva avand acest inel pe deget, te vei lovi si tu.
Desfranarea – inel care integreaza un recipient cu parfum afrodisiac.