Autentifica-te | Nu ai inca cont?
Romanian English
Autentifica-te | Nu ai inca cont?
Romanian English
Contemporia s-a nascut din viziunea si pasiunea comuna a doi tineri designeri romani pentru bijuteria contemporana.

Ioana Streza si Alex Burlacu au infiintat propriul atelier in Bucuresti si au inceput sa lucreze impreuna in domeniul bijuteriei din 2014, la un an de la absolvirea scolii de bijuterie contemporana Assamblage. Au participat impreuna si individual la expozitii, concursuri si targuri de profil: Autor, Made in Ro, International Jewelry London 2015, etc.

Fiecare bijuterie este realizata manual, in serie mica sau unicat. Piesele sunt atent prelucrate din metale pretioase, iar calitatea lor este garantata de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului, conform certificatului de auorizare numarul 00009020 din data de 29.10.2014.

Drumul parcurs de fiecare piesa incepe cu un concept si o schita pe hartie, se continua in atelier, unde prinde viata cu ajutorul focului si sub loviturile de ciocan, in final bijuteria este finisata cu grija, rezultatul fiind o poveste desavarsita in metal.

Tehnicile de creatie nu se diferentiaza cu mult de cele practicate acum 1000 de ani, iar materialele folosite cu predilectie sunt argintul, aurul, pietrele pretioase si semipretioase, asa numitele materiale clasice cand vine vorba de bijuterie. Avand la dispozitie aceste tehnici si aceasta materie prima, rezultatul este cu atat mai spectaculos cu cat formele, texturile si culorile sunt neasteptate, pline de fantezie, inspirate de contemporaneitate.

Atunci cand alegi sa porti o bijuterie Contemporia alegi calitate, atentie la detalii, dar mai ales alegi sa te diferentiezi. Poti opta pentru una din piesele preferate sau poti crea alaturi de designeri propria bijuterie unica.

Bijuteriile Contemporia sunt create pentru a fi extensii ale personalitatii celui sau celei care alege sa le poarte, nu doar elemente ce completeaza tinuta vestimentara. Sunt dedicate persoanelor deschise, lipsite de prejudecati care indragesc arta si privesc bijuteria ca pe un obiect in care creatorul a investit in primul rand suflet.